Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/08/29

Tort cu pinguini

Tortul de azi este dedicat unui tinar cuplu ce asteapta un  bebe. Si pentru ca cei care ii iubesc ii alinta cu porecla "pinguinii", tortul-surpriza dedicat lor nu putea fi ornat decit cu...pinguini :) Pinguini de altfel  cam nazurosi, din cauza caldurii de ieri si a ploii de azi (emoticon furibund hm...)
 Tortul are blat de amandina bine insiropat, crema de ciocolata cu visine iar la mijloc are un blat subtire din bezea si nuci.

9 commentaires:

  1. Ce simpatici sunt pinguinii!! Si imi place si mesajul de pe "pinguinita" :)

    RépondreEffacer
  2. Multumesc, Ana! Sper sa-i placa si...pinguinitei ;)

    RépondreEffacer
  3. Vai, cat de fain e....super frumosi pinguinii si mai ales cel care nu e fat :D
    La multi ani sarbatoritilor si sa le dea DD un bebe sanatos!
    Stefana, toata stima si aprecierea mea :x
    Alina, VS

    RépondreEffacer
  4. Foarte dragut tortul!!! Si pinguinii minunati!

    RépondreEffacer
  5. Nina (Bucuresti)29 août 2010 à 14 h 41

    Buna Stefana ! Draga mea, ma minunez si te urmaresc tot timpul ! Sunt super haiosi pinguini !Eu nu stiu cum reusesti sa scoti la pasta de zahar asa culori frumoase si...vii. Crezi ca imi poti spune si mie, te rog cum ai facut blatul de bezea ? Am inteles ca este foarte bun (dar cui ii reuseste blatul)tortul cu un astfel de blat.Dar nu se moaie de la crema ? Te pup si ...spor la treaba !

    RépondreEffacer
  6. Ce draguti sunt pinguinii :-), iar mesajul...super!

    RépondreEffacer
  7. Multumesc mult, fetelor! :*

    @Nina : Multumesc, eu folosesc doar colorant gel Wilton, nu am nici un secret, doar ca poate uneori fac combinatii de paste si culori.Pastrez in frigider bucati de pasta de zahar pe care uneori le combin intre ele sau cu pasta alba,mai adaug colorant si obtin culori pe care daca as vrea special sa le fac, poate nu as reusi ;)Cit despre pinguini, ei sunt pictati, altfel nu imi iesea negrul asa de intens(din pacate, pt ca e de preferat sa modelez o pasta colorata din start,decit sa modelez "in alb",sa astept sa se usuce apoi sa pictez cu miinile tremurinde de somn)

    Despre blatul de bezea: nu am folosit vreo reteta clasica, pentru ca nu am cuptor smecher si m-as chinui degeaba. Blatul de la tortul de azi l-am facut asa: doua oua,niste zahar pudra(citeva linguri puse din ochi), doua linguri de faina, miez de nuca sfarimat cu sucitorul intr-un prosop curat si prajit un pic in tigaia de teflon (fara ulei,desigur:D )si un praf de sare. Fara praf de copt! Am batut albusele ca pentru bezea, adaugind incet zahar pudra pina a avut consistenta de bezea, apoi am adaugat galbenusele mixind citeva secunde, apoi am dat mixerul deoparte si am amestecat cu o lingura de lemn cu miscari foarte lente cele doua linguri de faina apoi miezul de nuca. Pot sa spun ca baza blatului a constituit-o miezul de nuca, a fost in cantitate mare,restul compozitiei am folosit-o pe post de liant,pur si simplu. Am turnat tot in tava unsa si tapetata, la foc f mic. A iesit un blat subtire(o foaie pe care am mai indreptat-o din cutit)), cu miros puternic de nuca si de bezea.
    Am incercat si eu intr-o vreme blaturile clasice de bezea, insa, asa cum am spus, nu am cuptor electric unde sa pot controla temperatura si ba iesea prea moale in interior, ba se crapa in bucati. Asa ca ma limitez la ce imi iese.

    RépondreEffacer
  8. foarte frumos Stefania,imi place si blogul foarte mult,noi te mai asteptam si pe forum

    RépondreEffacer