Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/08/23

Tort cu trandafiri pentru Cristina

Astazi e ziua unei foste colege de scoala primara, gimnaziu, liceu si  facultate :))  Sotul si baietelul au dorit sa-i faca o surpriza, un tortulet care sa ii arate inca o data cit de mult o iubesc ei doi....
Tortuletul are blat alb, pufos, bine insiropat si crema diplomat cu ananas si visine. Racoros si  fin :)

La multi ani fericiti alaturi de baietii tai dragi, Cristina!

3 commentaires:

  1. Nina (Bucuresti)23 août 2010 à 06 h 21

    Buna Stefana !Foarte reusit si acest tort( ca toate celelalte,binenteles).Felicitari !As vrea sa te intreb si eu ceva, daca esti draguta sa-mi raspunzi:
    1- ultimul tortulet Fifi cu ce este imbracat (ce fondant ai folosit )
    2- am vazut ca tu vopsesti multe torturi pt a obtine niste culori mai intense.Fiind o suprafata mare se usuca?( si cand il bagi in frigider si il scoti, condensul acela se mai usuca dupa ?)
    Multumesc din suflet !

    RépondreEffacer
  2. Multumesc, Nina :)

    1. Tot cu pasta de zahar e imbracat si tortuletul Fifi, ca si celelalte, numai ca a cam transpirat din nou pasta, de aceea probabil pare mai lucios. Folosesc reteta de pasta de zahar de pe blogul Lissei, numai ca in perioada asta calduroasa nu mai adaug acea lingura de margarina la o portie, pt ca imi da senzatia ca se inmoaie cam repede.
    2.da,vopsesc suprafetele mari ale torturilor cu colorant alimentar Wilton diluat in putin alcool cit mai tare.Cind pictez, alcoolul se evapora si ramine suprafata colorata fara pic de miros sau gust de alcool.
    De uscat, se usuca repede si frumos. Problema apare insa cind scot tortul afara din casa pe caldurile astea nesuferite, atunci incepe sa transpire pasta,implicit suprafata pictata.De asta aleg sa pictez torturile doar atunci cind se impune o culoare cit mai intensa pe care nu o pot obtine doar prin amestecul colorantului in pasta la framintat.

    Cind e bagat din nou la frigider, condensul se usuca insa depinde foarte mult de umezeala din frigider, de cit de mult se umbla in frigider....nu ma pricep foarte mult la chestiunile astea "tehnice", ideea e ca e ideal sa nu ne jucam prea mult cu un tort: ornat repede,pictat etc,bagat repede la frigider si scos doar cind e cazul.

    RépondreEffacer