Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/08/08

Tort Motocicleta

Pentru azi am facut un tort pentru un tinar motociclist, surpriza din partea iubitei lui :)  Tortuletul are blat alb, pufos, insiropat cu suc de ananas, si crema de vanilie cu bucatele de ananas si visine.

26 commentaires:

  1. arata fffff bine!! felicitarile mele. e fff greu de facut o motocicleta. inca nu m-am incumentat la una. esti fenomenala. bravo!bravo!

    RépondreEffacer
  2. Multumesc mult de tot,fetelor. Am avut emotii,e prima motocicleta si pentru mine si voiam sa iasa cit de cit reusita ;)

    RépondreEffacer
  3. oau , super ! felicitari , stefana ! nu prea imi dau seama cum ai facut-o...cu sablon?

    RépondreEffacer
  4. Multumesc,Daniela!! Nu,nu e facuta cu sablon,mi-am salvat doua poze de Kawasaki Vulcan de pe net, am copt un blat dreptunghiular mare obisnuit,am incercat cumva sa vizualizez motocicleta pe blat,apoi am decupat doua cercuri pt roti(m-am folosit de conturul bolurilor cu care fac sinii la torturile-bust ;)), si am decupat si restul de blat pentru partea unde e motorul,pentru seaua motocicletei,pentru ghidon....le-am taiat apoi pe fiecare in 3 straturi,am umplut cu crema,am dat la rece. La roti si acolo unde scrie "Horia" am pus cite o bucatica de blat in plus,ca sa iasa frumos in relief. Am uns cu unt,am dat la rece, apoi am invelit tortul intr-o singura bucata de pasta de zahar, mi se parea complicat si enervant sa ma ocup de fiecare parte separat. Apoi am inceput sa trasez contururi cu cariocile alimentare, am pictat rotile, am desenat sigla cu flacari si celelalte.
    Singurele aplicate dupa invelirea si pictarea motocicletei au fost tevile de esapament si farurile.

    Acum imi pare rau ca n-am facut poze in timpul ornarii,pentru exemplificari :\

    RépondreEffacer
  5. Superba motocicleta!
    Felicitari!

    RépondreEffacer
  6. mama ce complicat suna...deci felicitari inca o data , le meriti , asta e clar !

    RépondreEffacer
  7. Multumesc mult.

    @Daniela, cred ca am explicat eu prea stufos si m-am pierdut in detalii. Fa-ti curaj odata si incearca un tortulet de genul asta, ai sa vezi ca nu e asa de greu cum ne temem noi ;)

    RépondreEffacer
  8. Super tort... sper sa ajung si eu vreodata la nivelul asta :D

    RépondreEffacer
  9. Multumesc mult,Olgutza. Eu nu consider ca am atins un anume nivel,esti draguta. :)

    RépondreEffacer
  10. Foarte reusita motocicleta,un tort deosebit la fel ca toate torturile tale ,felicitari Stefana.

    RépondreEffacer
  11. Multumesc Lissa, stii cit de tare ma bucura aprecierile tale!

    RépondreEffacer
  12. Moto-tortul asta este adevarat rau de tot. Imi place tare mult, nu stiu daca as avea tupeul sa ma apuc sa fac una. Mi se pare taaare complicat. Te felicit, Stefana!

    RépondreEffacer
  13. Multumesc mult de tot.
    Eu cred ca tocmai o anumita lipsa de curaj ne impiedica sa descoperim cite lucruri frumoase putem face. (pe toate planurile ;)

    RépondreEffacer
  14. Hello, cum as putea reusi si eu oare sa fac un asemenea tort? Am cautat la mine oras si toate cofetariile se balbaie,,, la asa ceva.. Oare pot sa fac si eu o motocicleta??? cate kg a avut??

    pup mersi

    RépondreEffacer
  15. Daniela, imi pare rau ca nu gasesti o cofetarie care sa se angajeze la asa ceva. Am explicat un pic mai sus cum am procedat, din cite imi amintesc tortul a avut 3 kg. Eu cred totusi ca ar fi bine sa mai cauti prin oras, nu se poate sa nu gasesti pe cineva care sa te ajute.

    RépondreEffacer
  16. Foarte frumoasa motocicleta !!! Felicitari !!
    Nu stiu daca imi va reusi si mie forma ,dar as avea o intrebare ...am facut o pasta de zahar acum 2 zile si am lasat-o la frigi unde ,evident, s-a intarit...cum o pot "inmuia" pt modelare ?
    Andreea

    RépondreEffacer
  17. Multumesc:)

    E simplu, Andreea. O pui pe o farfurie si o incalzesti la microunde cu grija, sa nu se infierbinte prea tare. Eventual opresti cuptorul cam odata la zece secunde si incerci cu degetele, ideea e ca pasta sa se inmoaie un pic si sa fie calduta. Atunci o scoti pe masa si o iei la framintat din nou, cu un pic de zahar pudra si insisti cu framintatul pina isi recapata elasticitatea. Eu procedez de foarte multe ori asa, cind urmeaza zile aglomerate imi fac citeva portii de pasta de zahar dinainte si o incalzesc dupa metoda de mai sus atunci cind am nevoie.

    Sa-ti iasa frumoasa motocicleta!

    RépondreEffacer
  18. Imi cer scuze ca raspund cu intarziere .Am facut asa cum mi-ai spus si m-am folosit foarte bine de pasta. A fost un sfat "de aur" . Motocicleta a iesit "stangace" rau ,dar surpriza a fost prea mare sa se mai vada asta.
    Iti multumesc mult.
    Andreea

    RépondreEffacer
  19. Ma bucur mult, Andreea! Iti multumesc pentru mesaj!

    RépondreEffacer
  20. Buna, Stefana!
    As dori sa stiu daca mai dai curs anumitor comenzi? Vreau si eu sa fac o surpriza cu un tortulet frumos!

    Multumesc!

    RépondreEffacer
  21. Sigur ca da. Depinde de tort, de persoana care ma abordeaza si de timpul meu.

    RépondreEffacer
  22. buna..cat ar costa un tort ca cel din imagine? vreau sa fac o surpriza persoanei iubite??

    RépondreEffacer
  23. Traiesc in Canada acum, nu va pot ajuta. Va sugerez sa intrebati pe la cofetariile din Iasi.

    RépondreEffacer