Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/09/01

Tort-bust....de septembrie ;)

Pentru azi am pregatit un mic tort-bust pentru Horia . E tot o surpriza din partea iubitei-logodnice ;) si are inauntru blat alb, pufos, si crema de iaurt cu fructe de padure. (Si da, iar ma supara vremea umeda !)

8 commentaires:

  1. Ce super arata, Stefana! Parca este imbracat in costum de latex, sexy rau ce sa mai :-).Uite nici mie nu-mi place cum se lucreaza pe asa umezeala, dar...mi place asa lucios...O intrebare as avea: cum de-ti iese rosul asa frumos?

    RépondreEffacer
  2. Multumesc mult, petite Foury!! :) Rosul este Christmas Red de la Wilton, dar iese frumos si cu Red Red. Corsetul a fost facut tot din pasta roz din care am facut si "pielea" , si am pictat un singur strat de Christmas Red diluat in putin alcool. Adica un penson de culoare intr-o lingurita(maximum doua) de alcool. Dantela ar fi trebuit sa iasa neagra, insa un una inca nu am descoperit secretul prin care sa pot colora intr-un negru intens royal icing-ul(si ma enerveaza tare faza...)
    Luceste cred eu de la umezeala si de la blitz. Sincer, as fi preferat sa nu straluceasca, si sa fie un tort mai uscat.

    RépondreEffacer
  3. Stefana, din cate m-am informat si eu, pentru a face royal icing negru trebuie sa colorezi royal icingul mai intai cu alte culori inchise (mov, maro de exemplu) si abia mai apoi adugi negrul. Oricum inainte sa-l folosesti trebuie sa il lasi la "odihnit" (ca sa se intensifice culoarea) o ora-doua (bineinteles, bolul se acopera cu un prosop umed). Vezi ca o sa pun o intrebare stupida :-)): imi definesti, te rog "penson"? Puuup

    RépondreEffacer
  4. Mda....unde sa gasesc eu doua ore sa las royal icing-ul sa se odihneasca? :-\ Trebuie sa schimb ceva in organizare!
    De pontul cu pre-colorarea icing-ului nu stiam, merci mult :*

    "Un penson" inseamna ca iau un penson mai mare(eu am un set de pensoane pentru copii de la librarie, de la foarte subtiri la pensoane groase), il inmoi bine in colorant si il pun in cescuta :)) apoi pun si alcoolul in cantitate mica si dizolv bine-bine toata culoarea de pe penson.
    Asa ca am inventat noua unitate de masura, daaa? Pensonul :))

    RépondreEffacer
  5. Merci ca m-ai luminat :-)))) Mi-am notat!

    RépondreEffacer
  6. V-am citit si eu comentarile si cred ca penson e de fapt pensula, nu stiu de unde numele de penson.
    Foarte frumos tortul, am mai afllat azi ca se poate si colora tortul:) Eu bagam colorant in pasta si asa imbracam torturile. De colorat nu stiam.
    Christmas Red de la Wilton mie sincer nu imi place culoarea care iese, nu e rosul ala aprins frumos. Am sa cumpar rosu aprins data viitoare.
    O zi buna va doresc

    RépondreEffacer
  7. Numele de "penson" vine probabil de la zona in care locuiesc. La gradinita eu am pictat cu pensoane, asa ca mi se pare firesc sa folosesc acest cuvint si la 33 de ani :)

    RépondreEffacer
  8. Superb tort ca toate de altfel...felicitari si multa inspiratie si pe mai departe,pupici celor mici.

    RépondreEffacer