Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal
Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal
2010/10/23
Torturile de azi
Pentru azi am pregatit 4 torturi care imi plac tare, fiecare in felul lui. Primul pe care vi-l arat a fost si cea mai mare provocare.... sper sa fie usor de recunoscut Gummy Bear, personajul preferat al micutului David :) Tortul are blat alb si pufos, bine insiropat cu vanilie, si crema de iaurt cu visine, iar in burtica am pus si fulgi de ciocolata.
Iar aici era speriat de blitz ;)
Al doilea tort este un tortulet pentru Carla Maria, iar pentru ea am modelat un mic dalmatian intr-o gradina cu flori :)
Tortuletul are blat de amandina insiropat cu caramel (in care am pus citiva stropi de lamiie la sugestia mamicii Carlei si a rezultat o aroma deosebita) si crema de ciocolata cu bucatele de ananas.
Al treilea este un tort de botez iesit din tiparul obisnuit, inca o provocare pentru ziua de azi, mamica lui David Gabriel dorind un tort ornat simplu, cu un Fulger McQueen la scara redusa si cu o funda albastra. Tortul are blat de amandina insiropat cu caramel si crema de ciocolata alba cu visine si miez de nuca macinat si caramelizat.
Cel de-al patrulea tort este un tort pentru o mama ce implineste o virsta frumoasa. Familia ii va darui un tort cu blat alb, pufos si insiropat cu vanilie, crema de ciocolata alba cu miez de nuca macinat si caramelizat si crema de ciocolata.
Si.....cam gata pentru ziua de azi :)
S'abonner à :
Publier des commentaires (Atom)
Superbe toate!!! Felicitari. Pupici
RépondreEffacerFara cuvinte,harnicuto!
RépondreEffacerCat priveste tortul de botez,si eu am unul saptamana viitoare,la fel,cu o masinuta pe el.
Cand am primit comanda,am zis ca-i iesit din tipare,dar acum vazand si la tine,se pare ca nu-i!
Pup,fata harnica!
stefana , harnicuto ! ce de torturi frumoase ai facut ! pe gummy bear ar fi trebuit sa il fac si eu pt maine , pana la urma am ramas la winnie the pooh :)
RépondreEffacerFoarte faine toate, nici nu stiu care-mi place mai mult. Felicitari.
RépondreEffacerf frumoase toate. gummy bearul -super funny, dalmatianul super dulce, fulger mc queen absolut perfect! felciitari pt toate.
RépondreEffacerFoarte frumoase toate torturile, iar Gummy Bear e tare haios!!
RépondreEffacersuperbe torturile tale..vreau sa te intreb ce pret are un tortulet facut de manuta ta? Esti o adevarata artista!
RépondreEffacerFelicitari fata harnica! Foarte reusite si aceste torturi !
RépondreEffacerMultumesc mult, fetelor! :*:*:*
RépondreEffacer@Anonim: Nu vreau sa ma intelegi gresit,insa nu-mi place sa vorbesc despre preturi pe blog. Initial am scris un raspuns cu date concrete, apoi l-am sters. Lucrurile astea prefer sa le discut la telefon sau pe messenger. Oricum in luna noiembrie mai mult ca sigur voi lua o pauza, urmind sa revin in decembrie(daca ma vor mai cauta "clientii" :))
yummy...arata delicios. De frumos nu mai zic nimic. Sunt superbe.
RépondreEffacerfoarte frumoase toate..primul este cel mai dulce si haios))
RépondreEffacermie imi place maimutoiul ala speriat, nu il cunosc, dar e simpatic
RépondreEffacersuperbe torturile...mai ales primul imi place de mor...reclama cu Gummy Bear e preferata mea;)..
RépondreEffacerfelicitari..ce mai esti super priceputa..
Stefana , esti pur si simplu iesita din tiparul comun . Pe langa faptul ca-s minunate "creatiile" tale, sunt si nenumarat de multe ( caci, bineinteles .... gustul este nr1 in top)
RépondreEffacerVa pup,
tot Mihaela
Buna,locuiesc in Ploiesti si te admir f. mult pt. torturile pe care le faci.Eu sunt o incepatoare in privinta asta si imi place f. mult sa fac torturi mai sofisticate, de aceea as vrea sa incerc sa-i fac de ziua baietelului meu David-Bogdan, care face 1 anisor pe 3 februarie, tortul pe care l-ai facut tu: ,,gummy bear'', e innebunit dupa acest personaj, si de aceea as vrea sa-i fac acest tort... Acum, rugamintea mea la tine este, daca ai putea sa-mi dai mai multe detalii despre acest tort, daca as putea sa-l umplu cu crema diplomat si ce fel de fondant ai folosit?!?Coloranti alimentari de unde cumperi? Eu nu prea am vazut..., te mai rog o data, daca poti sa ma ajuti cu detalii mai multe despre acest tort, adresa mea de mail este:izabelaburtea@yahoo.com sau id:izabelaburtea. Iti multumesc.
RépondreEffacerMultumesc pentru aprecieri, Izabela!
RépondreEffacerPasta de zahar(fondantul ) folosita de mine e facuta dupa reteta Lissei http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html iar colorantii mi-i cumpar de pe www.lumeabasmelor.ro
Tortul l-am facut dupa cum mi s-a parut mie ca ar semana cu personajul, e primul de acest gen. Capul l-am facut dintr-un tortulet montat intr-un castronel patrat si am decupat din el pe ici pe colo, iar burtica e un tortulet gen cupola pe care l-am montat intr-un castron rotund. Picioarele, miinile, papuceii si urechile sunt doar pasta de zahar modelata ca plastilina.
Eu cred ca merge sa pui compozitie diplomat fara probleme, insa eventual sa pui un pic mai multa gelatina in crema si sa faci reteta cu blat(sunt unele retete de tort diplomat fara blat, parerea mea e ca e destul de riscant sa pui fondant asa, pentru ca fondantul e greu.)
Sper ca ti-am fost de folos. In caz ca mai ai nelamuriri, intreaba-ma si iti raspund ori aici, ori pe messenger
Iti multumesc mult pt. ca mi-ai raspuns, dar daca nu te superi si poti, da-ne mai multe detalii despre torturile pe care le faci, reteta pt blatul pufos, cremele pe care le faci(retete), cu ce dai trandafirii de lucesc asa...Sper sa nu te superi ca iti cer atatea explicatii.
RépondreEffacerNu ma supar dar mi-e imposibil sa tratez atitea subiecte avind in vedere ca timpul nu e cel mai bun prieten al meu.
RépondreEffacerDe-a lungul timpului am pus link-uri atunci cind testam cite o crema noua, multumindu-le fetelor de la care ma inspirasem. Se gasesc undeva pe la primele postari.
Despre trandafiri pot sa spun cu mina pe inima ca nu le fac absolut nimic special. Nu stiu de ce lucesc, poate de la blitz.
Mai e putin timp si trebuie sa fac tortul, insa mai am o nedumerire, Stefana, la blaturi , cate oua ai folosit, blatul l-ai taiat in doua sau l-ai lasat asa , intr-o bucata? La blatul pt burtica, m-am gandit sa-l fac de dimensiunea unei strecuratoare, pt ca nu am un castron cu fundul asa de rotund..., ce parere ai? Multumesc pt. sfaturi.
RépondreEffacerPai oua pui in functie de cit de mare vrei sa faci tortul.Eu la burtica am pus o foaie sus si o foaie jos, in mijloc crema in forma de cupola. Banuiesc ca un blat din 6 oua iti ajunge, daca e o strecuratoare obisnuita, din aceea cu diametrul cam de 20 cm. De aceea ziceam sa faci niste incercari inainte, ca sa nu ai surprize. Pentru cap, depinde de cit de mare/mic faci capul, probabil vreo 5-maximum 6 oua ajung. Mai bine ai mai mult blat decit e nevoie, decit sa nu-ti ajunga.
RépondreEffacer