Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2011/03/13

Torturi de duminica

Vin si azi cu citeva torturi. Primele doua  sunt pentru Sarah, care implineste 17 ani, si-a dorit un tort-peste si inca ceva simplu, si va primi un cosulet cu flori de primavara. Ambele torturi au blat alb, pufos, insiropat cu vanilie si crema de iaurt cu piersici si cocktail de fructe exotice.


Al doilea tort (pardon, al treilea) ii este dedicat unui baietel pasionat de desenele animate cu Thomas ( including "controlorul gras":)). El va primi un tort cu personajele preferate, tort ce are in interior blat alb, pufos , insiropat cu vanilie, crema de lamiie si crema de ciocolata cu cirese negre din dulceata.



Si last but not least... un tort-router. Pentru cunoscatori. Eu nu-s  unul din acestia:)) asa ca mi-a trebuit o poza ca sa stiu ce trebuie sa fac. Tortul are blat de amandina bine insiropat, crema de vanilie si crema de ciocolata cu cirese negre din dulceata.

16 commentaires:

  1. foarte frumoase torturile! duminica placuta sa aveti!

    RépondreEffacer
  2. Foarte frumoase!Am o intrebare,cand pui pasta de zahar ,in special la cele patrate cum aranjezi colturile de sunt asa perfecte?Am facut si eu unul dar s-a adunat cam multa pasta la colturi si a ramas cam urat...
    Multumesc anticipat!

    RépondreEffacer
  3. oh wow ce de torturi! felcicitari! foarte frumoase

    RépondreEffacer
  4. @ Adela: multumesc mult, asemenea!

    @ Giovanna: haha, tu vorbesti? adineauri m-am plimbat prin galeria ta picasa si m-am delectat cu torturile facute de-a lungul timpului...grozave! si tot nu pricep cum de esti asa de tinara, slaba si frumoasa!:)) te pup!!

    @ Iuliana: incerc sa ntind pasta de zahar la o grosime potrivita, adica nici sa fie prea subtire, ca se rupe, dar nici prea groasa, evident. Incerc undeva la jumatate de centimetru, si cind asez pasta pe tort cu o mina ii dau directie, adica o mai ridic usor daca vad ca se increteste, si cu cealalta mina mingii incontinuu pasta. ea fiind cumva elastica se va aseza frumos, daca e ajutata de amindoua miinile tale.
    Nu stiu daca am explicat cit de cit clar, sper sa fie ok.

    RépondreEffacer
  5. Multumesc!Am inteles,astept sa pun in practica sa vad ce iese:))

    RépondreEffacer
  6. Foarte faine toate. Felicitari!!!

    RépondreEffacer
  7. Multumesc, Bianca:) te pup

    Iuliana,sa ai spor!

    RépondreEffacer
  8. Foarte reusite toate, dar il ador pe-al doilea imi da asa o stare...placuta! Daca iti face placere te invit pe blogul meu sa ridici niste premii dragute!

    RépondreEffacer
  9. Multumim pentru tortul Thomas! A fost o incantare atat pentru cei mici cat si pentru cei mari:)

    RépondreEffacer
  10. Cu multa placere! Torturile pentru copii sunt preferatele mele, nimic nu se compara cu bucuria unui copil.

    RépondreEffacer
  11. Sunt superbe torturile tale! Felicitari!
    Te rog sa intri si la mine unde te steapta niste premii.

    RépondreEffacer
  12. Ca de obiCei, o multime de torturi minunate!
    Nu stiu daCa mai ai loC pentru atatea premii, dar iti mai inmanez si eu trei. :) Pentru Ca esti minunata! Te pup!

    RépondreEffacer
  13. va multumesc mult de tot, fetelor! inseamna f.mult pt mine. Nu mai public de ceva vreme premiile primite, dar va multumesc ca v-ati gindit la mine si va pup!

    RépondreEffacer
  14. ma tot uit peste galeria ta de torturi si ma minunez foarte . macar un tort 1% din ceea ce faci sa reusesc si eu sa fac. adica macar un tort simplu acoperit cu pasta de zahar ;))
    abia acum am desoperit sieu lumea asta a zaharului si vreau sa ma specializez cit de cit. deocamdata ma delectez cu asa bloguri minunate. felicitari!

    RépondreEffacer