Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/01/22

Tort "Google"(sort of....)

 Pentru miine am facut un tort de inspiratie Google pentru un domn profesor de la Politehnica.Tortul e o surpriza,domnul profesor fiind pasionat de internet.
Tortul are blat negresa foarte insiropat si crema de ciocolata,si sper sa  aduca bucurie in casa sarbatoritului!

 

7 commentaires:

  1. ce fain pictezi!
    ma uitam prin arhiva si-am vazut niscaiva torturi in frigider. wilton & co te invata ca nu poti sa pui pasta de zahar in frigider, ca se va topi cand scoti tortul. eu i-am ignorat cu tortul meu spongebob, ca nu suport buttercream, si l-am umplut cu 3 creme cu frisca in componenta, asa ca a stat in frigider peste noapte. cand l-am scos s-a consumat repede, dar felia care a ramas intr-adevar s-a topit ceva teribil! dar invitatii deja erau serviti, asa ca n-a mai contat.
    mi-e dor de un dobos, dar n-am o reteta ca lumea. ai vreo recomandare?

    RépondreEffacer
  2. multumesc pentru aprecieri,fetelor!

    Dana,am auzit si eu cum ca nu ar fi indicat sa se tina tortul cu pasta de zahar in frigider,insa problema cu topirea/inmuierea (din experienta mea) este valabila vara din cauza trecerii de la recele din frigider la caldul din bucatarie.Pe timp de iarna nu am avut absolut nici o problema cu torturile scoase din frigider.A,ce am remarcat a fost ca ai spus ca tortul Spongebob avea creme cu frisca in compozitie.sa inteleg ca inainte de a pune pasta de zahar pe el nu ai aplicat un strat de unt?Eu asa am invatat ca trebuie facut,"izolez" intotdeauna tortul cu un strat subtire de unt moale si nu am nici o problema cu pasta.Poate stiai deja despre stratul de unt,insa vazind cuvintul "frisca" brusc mi s-a aprins beculetul .

    Dobos inca nu am incercat,insa reteta care imi face mie taaare cu ochiul este asta de aici: http://artaculinara.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=283&start=40
    Vezi ca reteta de Dobos e pe la mijlocul paginii,nu am posibilitate sa-ti dau link-ul direct de la postul respectiv.

    RépondreEffacer
  3. stefana, nu imi place sa folosesc unt sub fondant, in loc pun gem. trebe doar incalzit putin sa fie mai maleabil, se poate folosi oricare fara seminte si deschis la culoare in cazul in care fondantul e alb, sa nu se vada dedesubt. de regula folosesc de caise. am si io fixurile mele :))

    RépondreEffacer
  4. Da, am incercat si eu la un moment dat cu gem,insa nu m-a incintat rezultatul, mi se parea ca se inmoaie pasta de zahar...eu cred ca totusi este o diferenta intre fondantul folosit de tine si pasta de zahar facuta de mine,altfel nu-mi explic diferentele astea.Tu iti faci fondantul in casa sau il cmperi?poate aici e diferenta,habar n-am :(

    RépondreEffacer
  5. categoric tre sa fie diferenta, eu il cumpar, de regula wilton. aici e ieftin, nu merita efortul...tot ce fac e sa framant in el culoare. este si in culori, dar e mai scump. si la fel cu gumpaste.
    fondantul asta de cumparat nu rezista deloc, daca il pui in frigider se va topi cand il scoti, chiar daca nu e foarte cald. si de tre umplut doar cu creme care pot sta la temp camerei, or eu toate frosting-urile astea de aci nu le-as putea manca in veci. de asta il folosesc chiar numai la ocazii ff speciale.

    RépondreEffacer
  6. Da,e clar diferenta de reteta.De asta probabil nici nu am probleme cu scosul din frigider.Aici e scump fondantul si chiar daca ar fi ieftin probabil ca tot nu as cumpara, mi se pare atit de simplu sa imi fac eu pasta de zahar:)

    RépondreEffacer