Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/10/24

Tort Buburuza

Tortul de astazi ii este dedicat micutei Sophia-Maria, care a implinit respectabila virsta de 1 an :)  La dorinta mamicii sale, tortul este o combinatie de elemente pe care le-am mai folosit - o gradina cu flori, o buburuza mai mica decit de obicei si urarea de la alt tort de dezmotzare :)
Tortul are blat de amandina insiropat cu  caramel si crema de ciocolata alba cu miez de nuca macinat si caramelizat.



8 commentaires:

  1. Multumesc, Giovanna! :*

    @Torturiledanielei: draga mea,sa stii ca am primit comentariul tau...Te pup si multumesc mult pentru cuvintele frumoase! :*

    RépondreEffacer
  2. Foarte simpatic si vesel, tare mi-ar place si mie sa fac o buburuza din asta, astept ocazia! Te pup!

    RépondreEffacer
  3. Multumesc,Livia! O sa vina, o sa vina ocazia! :)

    RépondreEffacer
  4. Tare frumoasa bucuruza si gradina cu flori.

    RépondreEffacer
  5. Buna seara!Raman muta de uimire in fata creatiilor dumneavoastra...sunt pasionata de gatit si de dulciuri, in special, dar ca sa ajung la nivelul dumneavoastra de arta mai e mult!As dori sa fac o buburuza ca sa o pun pe un tort si as dori, daca se poate sa-mi explicati cum o realizati!
    MUltumesc....semnat Ramona , tot Iasi:)

    RépondreEffacer
  6. Multumesc pentru aprecieri, Ramona! Buburuza asta e practic un tortulet montat intr-un castronel rotund(corpul) iar capul e un simplu bulgare de fondant pictat. Am tapetat castronelul cu folie alimentara, am pus blatul usor insiropat, am turnat crema, am inchis cu un disc de blat insiropat si am sigilat cu folie alimentara. A doua zi l-am scos din castronel, l-am uns cu unt frecat cu zahar pudra si l-am invelit in fondant, am modelat si capul si am pus buburuza pe celalalt tort.
    Sper sa-ti fie de folos!

    RépondreEffacer