Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2010/10/16

Torturile de azi

Pentru azi am facut mai multe torturi - primele sunt doua  torturi-cadou pentru nasii unor tineri casatoriti si trei torturi mititele pentru fetitele nasilor. Torturile au  toate blat de amandina, mousse de ciocolata si visine. Toate sunt insiropate cu sirop facut din sucul visinelor, iar in torturile-cadou pentru adulti am pus si visinata.
Nu  inteleg de ce in poze fundele cadourilor par aproape negre, in realitate sunt pictate intr-un grena inchis.


Al doilea ( de fapt,al saselea...) tort de azi este inca un tort-printesa, dedicat unei fetite ce ieri a implinit 1 anisor. Pentru tortul ei am incercat o combinatie noua de creme, pe care o consider  aproape de perfectiune si ii multumesc mamicii Elenei ca m-a determinat sa incerc si aceasta combinatie! Este vorba despre blat alb, pufos, insiropat cu vanilie, crema de caramel si  crema de ciocolata alba cu nuci caramelizate, insa intr-o varianta noua( aici e noutatea care mie mi se pare super). In loc sa pun miezul de nuca doar taiat mare din cutit dupa caramelizare, la  dorinta mamicii Elenei am macinat miezul de nuca, abia apoi l-am caramelizat apoi dupa racire l-am mai dat odata prin masina. Adaugat astfel in crema de ciocolata alba, a rezultat un fel de crema ce imi aminteste de torturile Krantz de pe vremuri. Nefiind cofetareasa de meserie, m-a fermecat gustul acestei creme, poate pentru altii e ceva banal dar mie imi place tare mult si o s-o repet de cite ori voi avea ocazia.


Printesa cumparata de parintii Elenei fiind de fapt personajul Stefania din Lazy Town, dupa citeva incercari esuate de a o coafa cumva, am renuntat. De aici si  freza originala Lazy Town ;)

5 commentaires:

  1. Fata harnicuta,ai muncit nu gluma!Super toate!pupici

    RépondreEffacer
  2. Felicitarile mele pentru rezultat dar mai ales pentru efort! Ai muncit nu gluma! Arata excelent toate!

    RépondreEffacer
  3. Frumoase torturile tale!!! Ai muncit ceva la ele. Felicitari. Pupici

    RépondreEffacer
  4. adorabila printesuca ta. imi place .
    toate sutn ff bine realizate. bravo!

    RépondreEffacer