Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2011/05/11

Inca un tort Disney

Pentru azi am facut inca un tort Disney,  cu blat alb, pufos, bine insiropat cu sirop de caramel si lamiie si crema de vanilie cu afine.


7 commentaires:

  1. Vesel si colorat,exact cum trebuie pentru un copil!Felicitari!Daca nu te superi ,ce reteta de crema de vanilie folosesti?

    RépondreEffacer
  2. Multumesc! Nu ma supar deloc, cred ca am mai scris undeva aici pe blog reteta de crema de vanilie, eu folosesc la o portie 4 galbenuse, 500 ml lapte, 10 gr zahar, 40 gr amidon(4 linguri cu virf), extract de vanilie si frisca(cantitate nedefinita, nu o masor niciodata). Pun laptele la incalzit impreuna cu zaharul, separat amestec galbenusele cu amidonul. Cind incepe sa se infierbinte laptele adaug cite o lingura peste galbenuse amestecind incontinuu. Dupa ce am pus tot laptele peste oua, torn lichidul inapoi in ceaun si amestec incontinuu(prefer mixerul, nu telul, pt ca ii da mai multa finete). Amestec pina se ingroasa, apoi pun la racorit fara sa opresc mixarea si adaug extractul de vanilie. Acopar cu folie alimentara, las ceva vreme sa se racoreasca, intre timp bat frisca f tare si inainte de a le amesteca pe amindoua mai mixez inca un pic crema de vanilie, sa nu ramina cocoloase. Uneori daca stiu ca voi avea ornamente grele pe tort ajut crema cu un pic de gelatina hidratata si incalzita.

    RépondreEffacer
  3. "Portia" asta ajunge la un tort mic. De cele mai multe ori pun din start doua portii( 1 l lapte, 8 galbenuse etc)

    RépondreEffacer
  4. Multumesc foarte mult,Stefana!esti foarte amabila,ca mi-ai raspuns asa de repede.Pupici!

    RépondreEffacer
  5. aoleu acum am vazut ca am gresit.Nu e vb de 10 gr de zahar, ci de 100 de grame la o portie!

    RépondreEffacer
  6. Sa stii ca vroiam sa te intreb de asta,bine ca m-ai lamurit!Multumesc inca odata!

    RépondreEffacer
  7. Cu placere, scuze de eroare, am probleme cu tastatura si verific de obicei cu mare atentie ce scriu, bine ca ne-am lamurit :)

    RépondreEffacer