Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal
Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal
2009/10/17
Tort de botez-Anastasia
Tortul de azi e o comanda pentru o fetita scumpa de doua luni, a carei petrecere de cumatrie are loc peste citeva ore :)Si iarasi am emotii,sper ca parintii si invitatii sa fie impresionati si multumiti.
te rog, te rog, te rog, spune-mi si mie de unde ai invatat sa faci asemenea minuni. Pur si simplu m-am indragostit de minunile astea si vreau si eu sa invat.
Multumesc mult de tot!Am invatat totul de pe www.culinar.ro,subforumul de Tehnici,ustensile,ingrediente http://www.culinar.ro/forum/categorie/22/Tehnici-ustensile-ingrediente/ Am citit subiect dupa subiect,"mi-am facut temele" si m-am apucat sa ma joc si eu :)
wow, ce frumusete, nu stiu de ce mai raman uimita la fiecare tort superb; incepe sa-mi para rau ca nu am cerut si eu un tort mai "special":P glumesc, a fost si al meu special si super laudat:) Dana
Va multumesc mult de tot,dragelor!Intr-adevar,la tortul asta am muncit,nu gluma,e primul bebe modelat si pictat si am avut emotii mari de tot :/ Acusa,pe la 4 si ceva ma intilnesc cu parintii,au decis sa vina sa ia tortul exact inainte de a merge la sala,si abia astept sa le vad reactia!
Stefana, tu folosesti pasta de zahar sau cea de lapte praf (dupa aspect pare cea din urma)? E asa usor cum pare din reteta? M-a apucat un elan extraordinar. Am luat la puricat forumul. Am doua saptamani sa-mi fac curaj pentru prima experienta. :)
@Ana-manam,te imbratisez cu drag!!!N-ai idee cit de bine imi fac cuvinte ca ale tale si cit elan imi dau!
@Madi,tortul este acoperit cu pasta de zahar,frunzele,bebelusul si paturica sunt tot din pasta de zahar,iar trandafirii si numele Anastasiei sunt facute din pasta de lapte praf.Eu cred ca pasta de lapte praf e mult mai maleabila pentru modelat trandafiri,de aceea o si prefer, pentru ornamente,insa pasta de zahar e ideala pentru acoperit torturile. Sfatul meu este sa nu astepti doua saptamini,ci sa faci niste "exercitii"inainte, pare simplu si chiar este simplu dar si mina si ochiul tau trebuie sa se obisnuiasca sa aprecieze corect textura pastei:)
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21511/Diplomatul-meu/ Carmen,aceasta e reteta de diplomat,in finalul primului mesaj Lissa explica modalitatea de a da gust si culoare de ciocolata diplomatului clasic :) Link-ul de la pasta de zahar http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/13878/Pasta-de-zahar/ si cel de la pasta de lapte praf http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/16577/PASTA-DE-LAPTE-PRAF-2-Reteta-noua-simpla-si-rapida/
Draga Stefana, In primul rand felicitari....esti incredibila.Sant fericita ca te-am gasit si trebuie sa-ti spun ca torturile tale imi dau o stare de bine incredibila. Scuze,de o asa uimire am uitat sa ma prezint:Numele meu este Cellia Costea,sant din Piatra Neamt,dar am legatura si cu Iasul,pentru ca bunicii mei din partea tatalui sant din Iasi.Bunicul meu a fost prim fagotist la opera si mai am o matusa,sora tatalui meu care este profesoara de vioara la Liceu de Arta Octav Bancila.Santem o familie de muzicieni:tatal meu e profesor de violoncel la Piatra,mama a terminat si ea conservatorul la pedagogie,sotul meu e clarinetist la fel ca si fratele meu,iar eu am studiat viola in liceu la Piatra Neamt,dar am absolvit Conservatorul din Bucuresti la sectia canto si sant cantareata de opera.Acum locuiesc in Atena alaturi de sotul meu si ingeruta noastra de numai doua luni,Iris Theodora. In a treia zi de Paste,pe 6 aprilie o vom boteza la Piatra Neamt unde avem ambele familii si as dori sa avem pe masa o minune facuta de mainile tale vrajite. Mi-ar place sa discutam mai multe si as avea nevoie de o adresa de e-mail.Daca intri pe situl meu,www.celliacostea.com,am o rubrica de contact unde imi poti scrie.Daca ai si un numar de telefon fix,ar fi foarte bine pentru ca am posibilitatea de a suna in Romania gratis. Cu drag,Cellia
O sa fie.
RépondreEffacerte rog, te rog, te rog, spune-mi si mie de unde ai invatat sa faci asemenea minuni. Pur si simplu m-am indragostit de minunile astea si vreau si eu sa invat.
RépondreEffacerMultumesc mult de tot!Am invatat totul de pe www.culinar.ro,subforumul de Tehnici,ustensile,ingrediente http://www.culinar.ro/forum/categorie/22/Tehnici-ustensile-ingrediente/ Am citit subiect dupa subiect,"mi-am facut temele" si m-am apucat sa ma joc si eu :)
RépondreEffacerwow, ce frumusete, nu stiu de ce mai raman uimita la fiecare tort superb; incepe sa-mi para rau ca nu am cerut si eu un tort mai "special":P glumesc, a fost si al meu special si super laudat:)
RépondreEffacerDana
Felicitari Stefana, inca un tort impecabil! Sigur vor fi incantati parintii si invitatii!
RépondreEffacerVa multumesc mult de tot,dragelor!Intr-adevar,la tortul asta am muncit,nu gluma,e primul bebe modelat si pictat si am avut emotii mari de tot :/
RépondreEffacerAcusa,pe la 4 si ceva ma intilnesc cu parintii,au decis sa vina sa ia tortul exact inainte de a merge la sala,si abia astept sa le vad reactia!
Sunt indragostita de torturile tale mami, la fel cum sunt indragostita si de tine..Felicitari din suflet ptr tot. Ana, manam
RépondreEffacerStefana, tu folosesti pasta de zahar sau cea de lapte praf (dupa aspect pare cea din urma)? E asa usor cum pare din reteta? M-a apucat un elan extraordinar. Am luat la puricat forumul. Am doua saptamani sa-mi fac curaj pentru prima experienta. :)
RépondreEffacer@Ana-manam,te imbratisez cu drag!!!N-ai idee cit de bine imi fac cuvinte ca ale tale si cit elan imi dau!
RépondreEffacer@Madi,tortul este acoperit cu pasta de zahar,frunzele,bebelusul si paturica sunt tot din pasta de zahar,iar trandafirii si numele Anastasiei sunt facute din pasta de lapte praf.Eu cred ca pasta de lapte praf e mult mai maleabila pentru modelat trandafiri,de aceea o si prefer, pentru ornamente,insa pasta de zahar e ideala pentru acoperit torturile.
Sfatul meu este sa nu astepti doua saptamini,ci sa faci niste "exercitii"inainte, pare simplu si chiar este simplu dar si mina si ochiul tau trebuie sa se obisnuiasca sa aprecieze corect textura pastei:)
Sintem si fete care am vrea sa vedem si reteta intreaga si poze pas cu pas daca se poate.multumesc.Carmen
RépondreEffacerhttp://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21511/Diplomatul-meu/ Carmen,aceasta e reteta de diplomat,in finalul primului mesaj Lissa explica modalitatea de a da gust si culoare de ciocolata diplomatului clasic :)
RépondreEffacerLink-ul de la pasta de zahar http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/13878/Pasta-de-zahar/
si cel de la pasta de lapte praf http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/16577/PASTA-DE-LAPTE-PRAF-2-Reteta-noua-simpla-si-rapida/
La mine pe blog te asteapta inca un premiu, cand poti si ai timp te astept sa-l ridici!
RépondreEffacerDraga Stefana,
RépondreEffacerIn primul rand felicitari....esti incredibila.Sant fericita ca te-am gasit si trebuie sa-ti spun ca torturile tale imi dau o stare de bine incredibila.
Scuze,de o asa uimire am uitat sa ma prezint:Numele meu este Cellia Costea,sant din Piatra Neamt,dar am legatura si cu Iasul,pentru ca bunicii mei din partea tatalui sant din Iasi.Bunicul meu a fost prim fagotist la opera si mai am o matusa,sora tatalui meu care este profesoara de vioara la Liceu de Arta Octav Bancila.Santem o familie de muzicieni:tatal meu e profesor de violoncel la Piatra,mama a terminat si ea conservatorul la pedagogie,sotul meu e clarinetist la fel ca si fratele meu,iar eu am studiat viola in liceu la Piatra Neamt,dar am absolvit Conservatorul din Bucuresti la sectia canto si sant cantareata de opera.Acum locuiesc in Atena alaturi de sotul meu si ingeruta noastra de numai doua luni,Iris Theodora.
In a treia zi de Paste,pe 6 aprilie o vom boteza la Piatra Neamt unde avem ambele familii si as dori sa avem pe masa o minune facuta de mainile tale vrajite.
Mi-ar place sa discutam mai multe si as avea nevoie de o adresa de e-mail.Daca intri pe situl meu,www.celliacostea.com,am o rubrica de contact unde imi poti scrie.Daca ai si un numar de telefon fix,ar fi foarte bine pentru ca am posibilitatea de a suna in Romania gratis.
Cu drag,Cellia