Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal

Gâteaux uniques à Montreal / Unique cakes in Montreal


2009/11/04

Hemangiom tuberos orbitar dreapta

"Hemangiom tuberos orbitar dreapta".... Asta vara i-a aparut Mariei linga ochisorul drept un mic punct-initial am crezut ca este o zgirietura facuta cu unghia,dar punctul a inceput sa creasca si sa devina tot mai rosu si tot mai reliefat.Ajunsese ca o alunita,apoi a crescut,si a mai crescut un pic.In cele din urma am ajuns la medic-de fapt,la doi medici am fost,un medic era dispus sa incerce o metoda de injectare cu o substanta care sa  provoace scaderea si uscarea hemangiomului in timp,dar asta implica  in jur de 4 interventii,cite una in fiecare luna,toate cu anestezie generala.Horror,ce sa spun.A doua opinie a venit din partea altui medic,tot  eminent,care mi-a spus ca aceste angioame/hemangioame dispar de obicei singure pina spre 8-9 ani,si s-ar putea rezolva prin cauterizare la Spitalul securitatii din Bucuresti(nu retin numele "oficial" al spitalului,dar  a sarit si aceasta varianta din schema,fiind vorba de citeva drumuri,citeva interventii,citeva anestezii generale.)
Problema de fapt nu erau  nerabdarea mea sau mofturile mele,ci faptul ca Maria ajunsese sa se zgiriie in fiecare zi,sa singereze teribil in fiecare zi,doar si daca se freca la ochisor sau daca se atingea de perna,zona devenind in timp foarte fragila si fiind foarte bine vascularizata.Ajunsesem sa o tin doar cu plasturi,singera uneori si pe sub plasture,pielea era iritata si....nu era bine,nu era normal,nu era firesc.
Cu ultimele resurse  am cautat din nou sa ajung la o a treia opinie.In sfirsit,un medic reputat de la Spitalul Sf.Maria, chirurg plastician pediatru,a vazut-o pe puiuta mea si a decis ca pentru ea operatia de excizie e solutia.M-am bucurat nu atit pentru ca mi-as fi atins eu scopul,ci pentru ca in sfirsit se gasise o solutie reala,concreta si simpla pentru Maria.O singura anestezie generala,nu patru,o singura interventie(delicata,ce-i drept),un semn ,si gata.Dar semne,cicatrici avem cu totii,mai mari au mai mici,pe dinauntru sau pe dinafara....
Si a venit ziua de simbata,31 octombrie-figuram deja ca fiind internate amindoua in spital de joi,cind ii luasera singe pentru analize,am ajuns la spital la 7 si jumatate,si a intrat in operatie la 10 si 10.A durat operatia cam 20 de minute,fiind o procedura simpla,insa zona-delicata,foarte aproape de ochi,pielea sensibila. Si in cele din urma mi-au adus-o pe brate,anesteziata,cu picioarele tzepene, cu masca, perfuzie,unsa toata cu betadina.Cunosteam senzatia de neputinta de anul trecut, asa ca am incercat sa stau  cuminte pe hol pina mi-au permis sa intru in reanimare,iar pe la 11 si ceva fetita mea a inceput sa dea semne de trezire.....M-a vazut cu telefonul in mina si asa,moale  si buimaca,s-a ridicat in funduletz si a inceput sa se bitziie,cerind "pe limba ei" sa-i pun melodii pe telefon ca sa danseze :)) Fetita mea se trezise!!!
In aceeasi seara ne-am intors acasa, si asteptam sa vina si ziua de vineri,pentru a merge la control,sa ii scoata plasturele de sustinere,sa vedem cum se  repara plaga.Ii va ramine probabil un semn,si va fi marca inregistrata a copiilor Budeanu,caci si Tudor are un semn exact in acelasi loc, de la o intilnire intempestiva cu un colt de masa atunci cind avea un an si jumatate ;)

Hemangiomul scos a fost trimis la biopsie,rezultatul va veni peste vreo doua saptamini,insa  nu am nici cea mai mica ingrijorare.

Cam asta a fost aventura noastra din ultimele zile,acum astept cu nerabdare ocazia sa ma mai joc un pic prin bucatarie :)

25 commentaires:

  1. Off , prin ce ati trecut :(
    Cunosc bine senzatia aceea de neputinta , anul asta au trecut si ai mei prin anestezii generale. Bine ca s-a terminat.
    Pupici Mariei.

    RépondreEffacer
  2. Multumesc mult,Lala! E enervant tare sa cunosti senzatia asta,nu?Bine era daca ne era complet necunoscuta....Te pup,si pup si cei doi pitici aventurieri ;)

    RépondreEffacer
  3. Chiar m-am gandit la tine, ca nu te-am mai vazut prin zona de cateva zile. Imi pare rau de situatia prin care ati trecut, cunosc sentimentul tau, am trecut si noi printr-o experienta esemanatoare, o operatie la ochisori in Cluj chiar de 8 martie 2008, cadoul meu a fost ca a reusit operatia. Va doresc multa sanatate, Mariei refacere rapida si sa nu mai treceti prin asa ceva. Pupici multi pt mami si Maria!

    RépondreEffacer
  4. Multumim mult,Livia,esti o scumpa!!!sanatate multa si puiului tau!

    RépondreEffacer
  5. Sper ca Maria e bine, si ca rezultatele vor fi asa cum trebuie :)))
    Imi imaginez prin ce ai trecut, stau si ma gandesc cum as fi reactionat eu daca i s-ar fi intamplat asta fetitei mele!
    Sanatate multa si sa va imbracati gros, ca e un frig afara...

    RépondreEffacer
  6. Multumesc mult,Loriana!!poate suna ca un cliseu,insa nimic nu e mai important decit sanatatea si binele copiilor nostri :( Multa sanatate si fetitei tale,si tuturor copilasilor!

    RépondreEffacer
  7. si fetita mea are un hemangiom pe buza inferioara si un angiom dar dr la care am fost la bucuresti ne zis sa asteptam ca e posibil sa treaca sincur si sa ramana un semn ca la cei care au intervenit la o varsta asa mica au fost problemeau reaparut altele

    RépondreEffacer
  8. La noi nu se mai putea astepta,singera in fiecare zi,de fiecare data cind se atingea,dimineata gaseam cearsaful murdar de singe, prin somn se atingea cu timpla de pat si era teribil...trebuia sa fac ceva.Sper sa nu ii mai apara si altele,si ii doresc fetitei tale multa,multa sanatate!

    RépondreEffacer
  9. buna ma numesc neta am o fetita de un 1 si 7 luni si are un hemangiom pe buza inferioara si un angiom a ochiu stang am fost la dr din gl dar mau trimis la bucuresti la dr bucur alexandru acest dr nu mia dat nici un tratament deoarece e prea mica si hemangiomua spart de doua ori nu a fost o hemoragie ci cateva picaturi poatecineva la ce dr au fost si au facut ceva

    RépondreEffacer
  10. buna stefana la ce varsta a fost operata fetita ta imi poti da o adr sau un nr de tel de la dr tia operat ingerasu iti doresc multa sanatate la ingerasii poate da dumnezeu sa nu mai astfe de probleme cu ei

    RépondreEffacer
  11. Buna, Eu pe Maria am dus-o la operatie la un an si o luna!Acum are un an si aproape patru luni si are doar un semn de la operatie linga ochi,care o sa se atenueze in timp.
    Am operat-o la iasi,la Spitalul pentru copii Sfinta Maria,la dr.Dan Apostol,chirurg pediatru,si am fost foarte multumita.A vazut-o, mi-a zis si el(asa cum stiam si eu) ca nu exista alta solutie decit operatia,si peste citeva zile am operat-o.Am plecat acasa in aceeasi zi(seara) si a fost totul bine.Domnnul doctor a fost foarte amabil, si nici nu a fost un efort financiar prea mare, asa ca eu il recomand din tot sufletul.Insa el e cel care decide daca e de operat sau nu,si daca nu e de operat,desigur ca e mai bine sa astepti.Nr de telefon din pacate nu am,insa il gasesti la etajul 2 in Spital la clinica de ortopedie.
    Multa sanatate micutei!

    RépondreEffacer
  12. multumesc stefana dar imi este foarte frica sa nu sa se intample si ate minuni ca buza fetitei mele trebuie taiata pe jumatate asa a zis dr bucur si o inlocuieste cu un silcon iar in itaia la spitalu de copii ma-iu zis acelasi lucru si in spania mi-recomandat sa astept ca e posibil sa treaca singur sa astep pana la 10-16-ani a ramas asa hemangiomu nu a mai crescut pa

    RépondreEffacer
  13. pai daca nu a mai crescut,parerea mea de mama este ca ar fi bine sa astepti, pt ca e o zona foarte delicata acolo si e pacat sa umbli daca nu e neaparata nevoie.
    Of,ce necazuri :(
    Doamne-ajuta,poate nu mai creste!

    RépondreEffacer
  14. buna stefania,si ma bucur pentru voi ca santeti bine acum,zic asta pentru ca imi inchipui prin ce ati trecut.avem si noi o fetita de 8 ani ,care la cateva zile de la nastere ia aparut un hemangion pe obrazul drept..si tot crestea si crestea ..pana la trei luni era cat o unghie
    si crestea si in relief...
    am ascultat toate sfaturile medicilor dar am hotarat sa mergem la cluj ..sa vedem ce este de facut..
    mai ales cum stii si tu..fetita se tot zgaria ,cu unghiutele.. cu timpul am ajuns sa-i punem manusele ..
    tare greu a fost..
    de la 3 luni pana la 1 an si 4 luni cam asa ,am fost cu fetita de 19 ori la cluj cu ea,noi santem din judetul salaj
    la clinica nucleara si sa stopat din crescut
    acum parca sa si albit putin.doar putin se mai vede,dar totusi as dori sa merg si eu ..pe urmele voastre daca se poate face ceva cu laser sa nu se observe deloc..ar fii bine ...altfel va doresc nu-mai fericire si sanatate

    RépondreEffacer
  15. BUNA STEFANIA VROIAM SA TE INTREB MAI CUNOSTI MAMICI CARE AU PITICII HEMANGIOAME LA BUZA SI AU FACUT CEVA AU INTERVENIT CUMVA CU DRAG NETA

    RépondreEffacer
  16. Buna,Neta!
    Imi pare rau, nu mai stiu pe nimeni care sa fi avut sau sa aiba hemangiom,desi stiu ca exista foarte multi copii cu problemute din astea.
    Numai medicul poate hotari daca e bine sa se intervina chirurgical....trebuie vazut copilasul de medic,pentru a se face ce e mai bine :)
    sanatate multa va doresc!

    Stefana

    RépondreEffacer
  17. buna ma numesc izabela si am un baietel de 4 luni sa nascut cu buzita de sus despicata nu stiu ce sa fac unde, sa ma duc ca sa fie bine mai stiti pe cineva cu o asemenea problema?

    RépondreEffacer
  18. Buna Izabela,
    Imi pare rau pentru problema baietelului tau,insa singurul sfat pe care ti-l pot da este sa mergi cu el la medic.Intr-adevar, cind am fost cu fetita mea la operatia hemangiomului era si un baietel care avea aceeasi problema cu a baietelului tau si fusese operat(i se cususe buza,fusese o operatie complicata)

    Mergi la medicul de familie,sa-ti dea o trimitere catre un chirurg pediatru bun care sa vada ce e de facut.Asta e singura varianta la care eu ca mama ma pot gindi.

    sanatate multa baietelului!!

    RépondreEffacer
  19. multumesc mult pentru sfat,dupa pasti sa ma duc la iasi sa caut un doctor bun

    RépondreEffacer
  20. Buna Stefana, am citit povestea ta, si as vrea sa te intreb daca spitalul unde ai operat fetita Sf. Maria este din Iasi, si cum se numeste Doctorul pentru ca ma pregatesc si eu pentru aceeasi operatie de hemangiom la umarul drept luna viitoare pe 2 aug. cu fetita de 6 luni. Ma-as bucura daca mi-ai da niste sfaturi si ceva detalii daca se poate pt. ca sunt foarte stresata. Multumesc din suflet. Irina

    RépondreEffacer
  21. Buna Irina, am scris intr-un raspuns mai sus, dr. se numeste Dan Apostol iar spitalul este Sf.Maria din Iasi. Nu am cum sa te sfatuiesc sa nu fii stresata pt ca esti mama si e in firea lucrurilor sa simti asta, in schimb te pot sfatui sa incerci sa fii puternica, operatia in sine este extrem de simpla, exista lucruri mult mai grave pe lumea asta, in comparatie cu ele hemangiomul si indepartarea lui sunt niste lucruri simple. O sa treaca, o sa vezi. Va doresc multa sanatate si recuperare usoara dupa operatia din 2 august!

    RépondreEffacer
  22. buna,am si eu un baietel de 3 anisor care i a iesit acum doua luni un hemangiom sub ochi,crestea pe zi ce trece,e bombat,rosu si problema e ca acum 3 zile si la spart,a curs mult mult sange,am ajuns la urgente si abia dupa 3 ore au reusit sa i opreasca sangerarea,daca nu reuseau il si bagau in operatie imediat,dar am ramas peste noapte in spital cu el pt supreveghere...acum suntem acasa,pansati la ochi si asteptam sa se intoarca in tara chirurgul plasticean sa vedem daca il opereaza sau nu...o sa revin cu detalii

    RépondreEffacer
  23. buna stefana..am promis ca revin cu detalii....pot sa spun ca mi s a luat o piatra de pe inima,baietelu meu a fost operat ieri dupa masa[in sfarsit],maine mergem la control si speram sa se vindece frumos si cat mai mica cicatricea....cel mai frica mi a fost de anestezie dar totu s a dovedit a fi bine....sper din tot sufletu si cate zile oi mai avea sa nu mai aud de hemangioame la copiii mici pt ca numai ei stiu saracii prin cate trec cand e vb de operatie si recuperare...sanatate va doresc si voua si sa cresteti mari si frumosi

    RépondreEffacer
  24. Buna, Fetitei mele i-a aparut un punct pe buzita inferioara la 2 saptamani de la nastere. A crescut destul de mult si in relief si in lungimea buzei, astfel ca la 3 luni era f bombat si rosu. Noi am preferat sa "mergem" pe mana d-lui dr Dumbrava si anume sa ii administram banalul Propranolol conform schemei de tratament. Deja avem 6 luni (deci de 2 luni jumatate luam pastiluta) si hemnagiomul s-a retras in sensul ca nu mai este bombat, are acelasi nivel cu buzita.Speram in continuare ca se va retrage cu totul. Tratamentul a fost f bine acceptat de fetita, doarme si mananca cum trebuie.
    Nu dorim interventie chirugicala, de aceea am adoptat acest tratament!
    sper sa fim de ajutor altor parinti!
    Sanatate multa!

    RépondreEffacer