Primul este un tortulet aniversar,dedicat implinirii a cinci ani de la casatorie,si este pentru doi parinti de gemeni,frumosi,tineri si indragostiti :) Are blat alb si crema de lamiie cu fulgi de ciocolata neagra.
Al doilea este un tortulet-surpriza pentru un tinar ce lucreaza la Dedeman.Are blat alb si crema de lamiie. Mari,mari probleme cu condensul cauzat de umiditate.
Al treilea este un tort-casuta , care mi-a cauzat cele mai mari probleme,acoperisul facut din timp,bine uscat si in stare perfecta devenind instantaneu moale(da....umezeala de afara si implicit din casa ...).A trebuit sa improvizez,am renuntat la acoperisul la care muncisem si am realizat un fel de acoperis din plastilina de ciocolata colorata in verde,sub care am pus doua foi de napolitana.Si acestea si-au modificat forma din cauza umezelii. Pina nu scapam de vremea aceasta ploioasa si calda nu ma mai complic cu torturi elaborate,clar.
Tortul are blat de amandina, crema de ciocolata cu nuci si mousse de cafea.O combinatie delicioasa!
Felicitari Stefana . Foarte faine torturile ca de obicei :)
RépondreEffacercand ai timp sa faci atatea toruri si toate atat de perfecte? felicitari stefana !
RépondreEffacerMultumesc mult de tot! Tura asta chiar am avut emotii :|
RépondreEffacerCu toate emotiile si toata atmosfera umeda ti-au iesit perfecte. Foarte frumoase toate 3. Felicitari!
RépondreEffacerCe mult ma bucur,Anca! Multumesc pentru cuvintele frumoase! Tare frumoase torturi faci si tu,cel cu Vestul salbatic e o nebunie!
RépondreEffacersuperbe toate. casa bestiala:)
RépondreEffacerma plang si eud eumiditate de vreo doau saptamani. e foarte greu deja sa lucrezi cu ele.
dar sa vezi ce weekend am avut eu din cauza colorantilor pudra....
pusi bravo
toate super in ciuda condensului vizibil.
Te pup,Giovanna,multumesc! :)
RépondreEffacerBuna Stefana,
RépondreEffacereu sunt curioasa cu ce scrii pe torturi.
Si sunt curioasa daca ai undeva pe blog scrisa reteta pentru partea de deasupra( blat ii spune? :"> )
Lore,scriu cu carioci alimentare,uite link-ul http://lumeabasmelor.ro/lumeabasmelor/details/433/carioca-alimentara
RépondreEffacerNu reusesc sa-mi dau seama la care "blat"te referi....Torturile le invelesc in pasta de zahar,reteta Lissei,am mai pus link-ul in citeva locuri pe blog,dar nu mai stiu pe unde http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html
Daca te refereai la altceva,revino cu detalii,ma uit la poze si nu-mi dau seama exact ce te intereseaza :-\
Ce super arata!!! Foarte faine torturile! Insa, am o mare nelamurire: cum reusesti sa le faci pe toate intr-o zi? Nu de alta, dar eu am facut doua torturi intr-o singura zi si am fost daramata...
RépondreEffacerTe puuup si felicitari inca o data pentru operele de arta!
Multumesc mult de tot! :)
RépondreEffacerIn legatura cu numarul torturilor,incerc sa ma organizez. Cu doua zile inainte fac blatul(sau blaturile,daca sunt mai multe torturi), in dimineata urmatoare fac cremele si umplu torturile,le las macar citeva ore(ideal peste noapte) la frigider,imi pregatesc ornamentele necesare din timp, fac si pasta de zahar cu o zi-doua inainte(alba,urmind sa o colorez cind o pun pe tort),iar seara dinaintea predarii sau in dimineata respectiva imbrac torturile si fac ce mai e de facut.De aceea si am nevoie de cel putin citeva zile cind ma roaga cineva sa fac cite un tort,sa stau si sa ma gindesc daca ma pot angaja la asa ceva,in functie de cit de complicat este.Pentru unele torturi am nevoie de cel putin o saptamina.
Sunt extraordinare!Felicitari! LA cat mai multe!
RépondreEffacerM.ar interesa si pe mine ...cum faci crema de lamaie? Multumesc pentru timpul acordat!
Felicitari!Deosebite torturi si mai ales muncite!~
RépondreEffacerVa multumesc!
RépondreEffacerCristina,uite link-ul catre reteta cremei de lamiie: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=18373&view=findpost&p=855689
Felicitari Stefana!!!
RépondreEffacerdesi cu intarziere La multi ani Danutza, la cati mai multi impreuna!
Mamiy
bravissima..sono tutte belle!!
RépondreEffacerciao
Ai niste torturi superbe! Felicitari pentru un asa talent!
RépondreEffacer